Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Muhammad - kvinnans befriare" by Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad " Book PDF Kindle ePub Free

Muhammad - kvinnans befriare

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Muhammad - kvinnans befriare
  • Author : Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad
  • Release Date : January 01, 1986
  • Genre: Islam,Books,Religion & Spirituality,
  • Pages : * pages
  • Size : 1265 KB

Description

Muhammad - kvinnans befriare

av Islam International Publications Ltd.


I alla tider har kvinnan ansetts vara maktlös och svag. Före den helige profeten Muhammads ankomst betraktades kvinnan som mannens slav och Àgodel, och ingen religion eller nation kunde erbjuda kvinnan den rÀttighet som hon med nÄgon rÀtt kunde Ätnjuta. Hon hade ingen rÀtt att Àga nÄgonting, ingen rÀtt att Àrva vare sig sin far eller sin man. NÀr de Àkta mÀnnen dog, blev Ànkorna tvÄngsbortgifta med mannens slÀktingar eller sÄlda för pengar. Det hÀnde ocksÄ att mÀnnen sjÀlva sÄlde sina fruar. Det fanns ingen lag som skyddade dem.


Profeten Muhammad proklamerade i Guds namn att mannen och kvinnan var jÀmlika. Han förkunnade att en man inte Àger sin hustru. Mannen fÄr inte sÀlja henne eller tvinga henne till hushÄllsslaveri. LÀran av den helige Profeten lyfte upp kvinnan inte bara till en jÀmlik status som mannen, utan öppnade ocksÄ dörrar till hennes sociala, fysiska och andliga utveckling.


Boken handlar om kvinnans frihet och rÀttigheter inom Islam och visar att Islams helige Profet verkligen var kvinnans befriare.


Free Download "Muhammad - kvinnans befriare" PDF ePub Kindle